In the name of ALLAH, the Most Kind, the Most Merciful.

mY b0nDs~

Sunday, February 27, 2011

tak efficient sungguh blogger tu!!!

waaaaa,,,
alamak,xelok melalak pepagi bute ni,,
eh, erm Assalamualaikum kome,,

alak nak melalak lak tetibe ni haaa??

aku duk design dc (distillation column) tadi,,alih2 sume step tebarai,,,apa mau jadi daaaaaa,,,sedih giler aku,,,

aku : korang tau efficiency tu ape kan,,,

korang : ermmm..(sambil garuk kapla),,

aku : xkan xtau kot,korang2 sume kan pandai~

korang : bukan xtau, tapi lupe~~~~

aku : oooh,lupe ek,,xpe2 kalo lupe,aku ingatkan,,,

 (gambo dari uncle google)

menurut uncle google, efficiency bermaksud kecekapan,,maknanya ade la tahap2 die kan,,dalam peratus (percentage),,TAPI......

agak2 korang la,ada ke tahap kecekapan ni dalam negative figure??maksudnye level kecekapan ni bawah sifar,,kalau suhu, da kire bwh takat beku air da ni,,,

ada atau xde, tu la yang jadi kat design aku,,plate efficiency yang aku kira dapat -212 perpuluhan blablabla,,,ada ka patut???apabila nilai sudah jauh lebih kecil daripada sifar, apa maknanya tu???

uben : ang wat lawak ka??efficiency -ve??ang campak ja la ang punya design tuh jauh2,,buat malu ja haih!!!

aku : awatnya??xboleh ka???da aku penat2 kira xkan nak campak kat tebing kot???

uben : dah tu, mana ada orang design benda yang xbuleh nak guna??ang punya tu bukan takat tak efficient, tapi lagi teruk dari hat yang tak efficient tu ang tau dak???

huhuhu,,tengok!!!uben pon cakap macam tu,,terang lagi bersuluh design aku ke laut,,,alamatnye kene buat semula la,,haizzzz~
uikss xelok la mengeluh2 kan,,baek tido, sok try wat semula,,ni la padah keje last minit,,,huhuhu,,

erm by the way, uben tu tah sape 2 tah,men bubuh je nama,,xde kene mengena ngan yang maseh hidup atau yang maseh meninggal,,sekian~

till next post,

              Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..



1 comments:

miz ruha said...

terus berusaha ja!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...