In the name of ALLAH, the Most Kind, the Most Merciful.

mY b0nDs~

Saturday, August 29, 2009

erin tagged aku,,

Lame da erin tag aku,tp bru skang aku feel free nk ans mende ney~

Sila ceritakan 15 perkara yang orang x tau pasal awak dari awak kecik2 dulu sampai sekarang. Seterusnya, sila tag 5 org rakan awak pula.Terima kasih.
1. aku ni sgt2 degil,,mak aku cite,msa nk deliver aku kn,bbrape ari perut rase skt kene tndg ngn aku tp xkuar2 gak,,berulang alik mak ayh aku ke spital,,myb msa 2 aku nk spend few days lg dlm womb mak aku kowt,,hehe finally aku pom kuau le mjenguk dunia,,silau,aku pejam mata je masa diberanakkn 2,,xcaye??tya la mak aku~~

2. lame gak aku menggantung kt mak aku,,hehe~almaklumle ank bongsu le ktakn,,hek3,,jgn jelos,,haha yela aku ni bkn suke sgt pon minom susu formula,,sbb 2 aku sht je smpi skrg ni,antibodi dr mak aku da kuat,,insyaALLAH~

3. mase kecik aku cam tomboy,,rambut pendek style bdk laki 2,,da ar pki suar pndk,men pon ngn dak laki,,men guli,gasing,pe lg??men lyg2 sume geng dak laki,,ade la kdg2 maen msk2 ngn dak2 ppuan,,cam buring jela,,men nk xnk je,,haha,,

4. tabiat dr kecik suke men blkg umah,,xkira la blkg umah sndri or blkg umah org,,pastu bile mak aku panggil blk mkn,siap laung kuat2 tya mak aku "mak msk ape???",,haha mak aku kta, "betuah pya bdk,,klu mak msk xsdp,xnk blk la ye??",,bebebebe~

5. umo 6thn aku msk tadika,,slalu g skola jln kaki je ngn spupu aku boboy,,ade skali 2 kitorg mls nk g skola,,g la jln lmbt2,smpi je skola,pgr da tutop,,haha mmg rezeki la aritu,,kitorg pon blk la ngn muke xbsalah,,mak aku tya nape blk,,aku pon jwb "pagar skola da tutop,kitorg blk la,,",,,skali lg mak a ku kta "betuah nye bdk,ko pgil la chegu 2 bkk pntu pgr 2,,ni saje nk pnteng ni",,aku pon sengeh je cam kerang bakar,,,kantoi~

6. msa dajah 1,time bru2 nk blaja pose penuh,,dulu kn skola sesi ptg,,da elok2 da pose tp bla tghari ley lg thn ngn prot yg da vibrate 2,,,pastu sbr lagi,,ley lak da smpi ptg lam 6.30,da nk blk skola 2 aku g mkn kcg tnh sira lada 2,,akk aku punye la mrh sbb mkn da dkt wktu bbuka da,,mak aku pon mbebel je ckp rugi je xpose smpi abes smpi wktu bbuka,,ayh aku lek je,,xpela 2,,bak kta chegu jasmin lam upinipin "itu 1 pmulaan yg bgus",,,

7. aku dolu atlet skola,,msa skola rndh la,,sume gem aku msk,xcept chess n netball,,2 pon sbb wktu ptndgn clashed ngn kursus la n gem laen,,aku g je training sume 2,,tp komitmen plg tgi aku bg kt hoki n track la,,aku msk 4x100,4x200,200,lmpt jauh,,smpai paroi la,,hoki lak aku chosen ke prgkt kbgsaan,,tp aku trk dri sbb nk upsr da msa 2,,bangga gak arr sbb aku org pntg lam team,sbb xde membe yg ley replace position aku,,tp msk je form1,aku resign dr seme gem2 ni,,aku juz men2 je,,xactiv msk competition ke ape ke,,then start msk kawad,,pastu bejinak2 ngn forum,,,tah pape tah,,dr aku kurus sbb aktif dulu leh jd debab je,,jgn xcaye~haha,,

8. time skola rndh aku ade admire sorg bdk ni,,name die khoir,,bdk kls aku,,(skrg die kt mesir~ank imam kt tmpt aku),,aku tau die pon suke kt aku,sbb mase form 2 ade membe aku yg suke kt die jgk,bgtau yg khoir 2 suke kt aku,,tp aku rase die xtau yg aku pon suke die,,sbb aku ni bkn la jenis yg suka mzahirkn prsaan aku swenangnye,,n pd mase aku tau die suke aku 2(wlupon die xpenah ckp,tp aku tahu,,) aku xrase pape dah,,sbb myb rase admire aku 2 hya lah sbg kwn yg aku aggp ley bwa aku ke jln lurus (bcoz he is sgt baek pya org),,slalu advice aku,,even msa aku konon2 bcinte munyet ngn faizal dulu pon(padahal aku aggp membe kamceng je~),die g jmpe faizal lg,,nk tgk faizal 2 ley jga aku x,,he is so caring sesangat 2wards me,,slalu dtg umah aku tya khabar even kitorg da xsame skola msa 2,,bile tah,die bg adiah kt aku sarung tgn n ckp 2 last adiah die bg kt aku,,mang msa 2 aku rsa pasni mang aku xdpt jmpe die lg kot,,lame xdgr citer psl die,,tup2 aku dgr die xcdnt bwk kete blggr ngn lori,,tkjut aku,ajk dayah(scandal die yg bdk2 ni bt ikot lgu hndustan,koi mil gaya = khoir milik dayah) g lawat die,,trok gak arr,,kaki patah,,borak2 tp die xbape sht msa 2,n aku pon myb jguk bkn msa seswai,,so mcm xbyk borak sgt,,hmm pastu da xdgr citer psl die,,, p/s: to abg, ni citer dulu2,,harap faham~
 
9. gigi aku btindih,,korg nmpk kn,,tp korg xtau citer dsbaliknye,,hehe,,dulu gigi aku agk cntik la,,wlupon mls gak nk gosok gigi,,haha tp gigi ni bkn sbb xgsk gg pya psl,,tp misi gigi yg dtg skola 2 pya pasal la,,da la aku tgh blatih choir mase 2,,ttbe kad name cek gg aku smpi,,aku pon g lah,,cek punye cek,skali die decide nk cabot gg dpn aku,,da la gg 2 elok je xskt pon alih2 nk cbot gg aku,,pastu gg 2 kn xskt,ttu2 je akar die kuat lg,,die bius mulut aku kebas je rase,pastu cabot gigi,sumbat kps,dia kta "da suda dik",,aku g la blk kt blk SAL centre 2 blk nk blatih choir,alih2 kne gelak gigi da rongak,,huhu bintat nye misi,then gg aku pastu tmbuh xselaras,tup2 jd la cam skang ni,,haizzz~

10. suke xpki bju,,seksi x??haha ni time aku kecik la,,blk skola bkk bju,tgal kaen je,,pastu msk blk tebongkang,,syok je tdo sejuk je,,hehe,,penah 2 lam dajah 5 kowt,aku pki bju n ken dlm prs betis je,g join mak aku gtg royong kt tebing dpn umah 2,,msa 2 xmalu ape pon,,lantak la org nk ckp ape pon,,haha~

11. tdo lam blk mak ayh aku,,,menyibuk je kn,,sbb msa 2 mk aku bli katil double decker yg bwh bsr ats kecik 2,,memula aku tdo yg katil ats,,da lame2 aku trn tdo ngn mak aku,ayh aku yg tdo katil ats,,dgn xpki bjunye tdo,,haha skrg xlg ok~

12.  xleh sharp-on time,,,slalu je lambat,,xtau knp la,,sbb dr kecik lg gini,so da jd sebati,,org mrh tp aku xley watpe,,bkn aku xcube siap2 awal,tp bila bsiap awl rase mcm rugi je msa sbb awl sgt2,tp bile lmbt sket jd tlewat sgt2 plak,,huhu mak aku slalu mrh aku slalu wat org ttgu2 tp aku ttp mcm ni,,da jd mcm mind set plak,,huhu to membe2 or sape2 yg penah menunggu aku, sori sgt2~~

13. aku ade tbest pya besfren,,namenye umi,,,sgt loyal ngn aku,,ktorg slalu crita rhsia msg2 n die mmg byk tau pkara psl aku,n vice versa laa,,n aku syg die sgt2 muah3,,eh3,jgn scandal-scandalicious ek~hmm bkn la aku xsyg membe2 yg len,ade je besfren yg len like baidurian,peneman saat suka duka,tp she's d best of d best,bcoz die da ikot story aku since aku kecik lg,,

14. aku pya boypren,,name die R---L,,die membe aku since form1,,form4 start rpt sbb 1 grup msa wat projek addmath,,bln 9 kt m3x ktrg kapel,,n smpi skrg,,bt masa ni insyaALLAH ktrg slg jaga msg2,,bg nasihat or dorongan,,family aku n die mmg tau psl ktrg,,so,dpt restu la mknanye,,slalu berdoa pd ALLAH spy ktorg akn kekal n jd 1famili la hendaknya 1day nnt,,bcoz aku ni jns stick with only one n only once (yg dedulu 2 juz maen2,kate je kapel tp membe je sbnrnye~),,serius n xmaen2 wlupon kdg2 die igt aku maen2,,(i'm so serius u know),,n slalu gak mohon restu dari-NYA,,korg pon doakn ktrg ye,,,

15. last but not least,aku xsuke tekan2 org,,bg pressure kt org ke,,aku mang xsuke,,sian,n aku xsuke klu tgk org 2 trima nasib mcm aku (klu pkara yg xbaek laa),,laen la org 2 degil sgt aku da ckp,tp wat dek je,,naseb ko la kn,,hehe (jahat gak kekdg~),,aku syg sume org,,yeh love ya'll~~~

 
aku nk tag zaa la,,zaa bt tau~

2 comments:

miz ruha said...

yg no 4 tu; mk ak pn slalu kte cm tu gak...

hehehe....

siap jg 15 perkare tu,...

~aquo~ said...

haha,,

meleleh air mata nk siapkn 15 pkare ni,,

adey~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...